- za 15 – 20 minút pripravené
- vystačí na 20 kusov (na jedno cesto)
Zoznam
- 1
balenie cesta
- 20 ks párkov (sojové , bravčové,
...)
- 80 g nastrúhaného
ementálu
-
soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika
Príprava
- vyhrejeme rúru
- rozmiešame vajíčko
- nastrúhaný syr osolíme, okoreníme a
opaprikujeme
Postup
1. Lístkové cesto vyberieme z obalu a
rozvinieme, po dĺžke pokrájame na 2 cm prúžky a potrieme vajíčkom.
2. Cestom šikmo obtočíme párky, potrieme
vajíčkom a posypeme syrom.
3. Obtočené párky poukladáme na plech. Ako
podložku použijeme papier na pečenie, v ktorom bolo cesto
zabalené.
Pečenie
Pri 210° C v horúcom
vzduchu asi 12 - 15 minút pečieme
do zlatova.
Maximálna teplota 220° C
Tip na servírovanie
Či už na detskú
oslavu, alebo len tak. Budete okúzlený
touto pochúťkou. Podávajte vlažné s horčicou, alebo
chrenom. |

príprava
|